Firing issues

all topics cs and non cs related!

Post Reply
kal_el.ca
Posts: 265
Joined: Sat Feb 14, 2015 10:56 pm
Location: Lethbridge, Alberta

Firing issues

Post by kal_el.ca » Thu Oct 22, 2020 11:03 pm

So there's only one server where I encounter this problem, but it's still a pain. One of the servers I play in, when I try to fire (or spray) it only fires in bursts. Every gun, it's basically like I have burst fire turned on. Can't figure out why. Only happens on one server, that I've found anyways. Asked a few people from the server, they didn't know. Tried looking it up on google, it's very difficult to find anything that even touches the issue I'm dealing with.

Does anybody have any ideas or suggestions for me?

User avatar
DIvech
Posts: 678
Joined: Tue Apr 21, 2015 7:21 am
Location: Sofia, Bulgaria

Re: Firing issues

Post by DIvech » Fri Oct 23, 2020 10:01 am

I used to have issues like that in my non-steam days, but it was fixable upon restarting the game.
Could you PM me the ip, so i could check if its server related :idea:
"Now the sky is trembling and the moon is pale
We're on the edge of forever and we're never gonna fail..."
"The road to power is paved with hypocrisy, and casualties."

kal_el.ca
Posts: 265
Joined: Sat Feb 14, 2015 10:56 pm
Location: Lethbridge, Alberta

Re: Firing issues

Post by kal_el.ca » Sat Oct 24, 2020 12:03 am

74.91.120.154:27016

It's clanXA.com something rather

User avatar
DIvech
Posts: 678
Joined: Tue Apr 21, 2015 7:21 am
Location: Sofia, Bulgaria

Re: Firing issues

Post by DIvech » Sat Oct 24, 2020 11:13 am

Found some friends over there, but no sign of the issue.
So i guess you could try reinstalling the game :idea:
"Now the sky is trembling and the moon is pale
We're on the edge of forever and we're never gonna fail..."
"The road to power is paved with hypocrisy, and casualties."

User avatar
rip
Posts: 804
Joined: Sat Oct 18, 2008 9:51 am

Re: Firing issues

Post by rip » Sat Oct 24, 2020 12:02 pm

Check your own network settings under advanced or device drivers.

Turn adaptive interrupt mitigation off.
Make your buffers small as they can go, only make them larger if you run into consistent issues of timeouts, lost/dropped packets. Large buffers tend to full and get emptied/processed in batches, smaller is lower latency.
Jumbo packets off, only works if all network segments support it (they don't).
QOS off, again, only works if all segments support it, and they probably don't.
Energy efficient ethernet off.
Power saving for the network adapter off.
Flow control rx and tx on.
ARP offload on.
Nameserver offload on.
Speed and duplex auto (if you have to force this to something else, your network has issues.)
rip

Build a fire for a man, you keep him warm that night.
Set a man on fire, and he'll be warm the rest of his life.

kal_el.ca
Posts: 265
Joined: Sat Feb 14, 2015 10:56 pm
Location: Lethbridge, Alberta

Re: Firing issues

Post by kal_el.ca » Sun Oct 25, 2020 9:51 am

Absolutely no idea what most of that is rip, but I did manage to find most of it anyways. No idea about the buffers but everything that should be on is on, and should be off is off. Still no change. I don't imagine it's a network thing unless there's something specific about that server that causes the network issues.

I'll just learn to live with it, not play as much or hound the crap out of the people I know in that server

Post Reply

Return to “Questions for 40cal?”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests